Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το «μάζεμα» του παράλληλου προγράμματος εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε λόγο για συνεχή διασυρμό της χώρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης:
«Η απόσυρση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για το “παράλληλο πρόγραμμα”, αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι τα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, ήταν άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση.

Το σημερινό ναυάγιο της κυβέρνησης πείθει και τον πιο δύσπιστο, ότι ο θησαυρός του κ. Τσίπρα ήταν άνθρακες.

Για να τεθεί, επιτέλους, ένα τέρμα στο συνεχή διασυρμό της χώρας, καλώ τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του.

Καλώ τον κ. Τσίπρα, να ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας».
«Ακόμα αντηχούν στ’ αυτιά μου κραυγές Τσίπρα - Καμμένου ότι δεν θα κάνουν ό,τι τους λέει η Τρόικα. Η απόσυρση νομοσχεδίου ταφόπλακα στα όσα έταζε η κυβέρνηση. Τόσο λεβέντες ήταν τελικά;» σχολίασε επίσης ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο βουλευτής της Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε:
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δικαιώθηκε για τις πολιτικές ενστάσεις που κατέθεσε χθες στην επιτροπή της Βουλής, σχετικά με τον τρόπο που η Κυβέρνηση επέλεξε να συζητηθεί το λεγόμενο "παράλληλο πρόγραμμα". Η κυβερνητική όμως αναδίπλωση δεν αρκεί. Η Κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου χωρίς την τήρηση των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος».

«Ο αληθινός λόγος της απόσυρσης του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια και γι'αυτό η κυβέρνηση έκανε ατάκτως πίσω» υποστηρίζει η Ένωση Κεντρώων.

Το δικό της αιχμηρό σχόλιο έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανάρτησή της στα social media. «Κυβέρνηση - μαριονέτα,Βουλή - οπερέτα χορεύουν - τραγουδούν σε ρυθμούς δανειστών. Κατά ριπάς κατεπείγοντα μέτρα, απόσυρση "παράλληλου προγράμματος"» ανέφερε στην ανάρτησή της η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

​​