Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το νομοσχέδιο με το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση το παίρνει προς το παρόν πίσω με πρόθεση να το επανακαταθέσει μετά τις γιορτές, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στα κόμματα για να τοποθετηθούν.

Το θέμα απασχόλησε και την σημερινή έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με αντικείμενο την τροποποίηση του κοινοβουλευτικού έργου.

Μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων, ο Πρόεδρος της Βουλής κ.Νικόλαος Βούτσης, τόνισε ότι η Διάσκεψη πήρε ομόφωνα την απόφαση για τροποποίηση της διαδικασίας σε σχέση με τη συζήτηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».Τόσο η συζήτηση όσο και η ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου θα διεξαχθούν μετά τις 7 Ιανουαρίου. Η πρόταση του Πρόεδρου της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων έγινε μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση και τους τρεις (3) Προέδρους των Επιτροπών, έτσι ώστε να υπάρχει άνεση στη διαβούλευση και τη συζήτηση του σχετικού Νομοσχεδίου.

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν πάντως ότι το παράλληλο πρόγραμμα αποσύρεται για να εξετα��τεί εκ νέου μαζί με τους Θεσμούς, διότι δεν υπάρχει κοστολόγηση μέτρων.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μετατίθεται για μετά τις γιορτές, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που επανέλθει θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εντελώς διαφορετικό στο περιεχόμενο του.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδώσαμε την Τετάρτη στο star.gr, ένταση επικράτησε στη Βουλή γύρω από το νομοσχέ��ιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, με τους βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να αποχωρούν τελικά από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Με την έναρξη της συζήτησης του ν/σ, που περιλαμβά��ει σειρά από κοινωνικές παρεμβάσεις, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν παραβιάσεις στη διαδικασία και συγκεκριμένα ότι το νομοθέτημα δεν συνοδεύεται από γνωμοδότηση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) και από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

ΒΙΝΤΕΟ STAR