​Η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή και δεν χρειάζεται να ασχολείται με τη Νέα Δημοκρατία για προχωρήσει το πρόγραμμα της. Αυτό δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υποψήφιος για την γαλάζια προεδρία, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάνοντας λόγο για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό».

Αναφερόμενος στις διαρροές που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να στηρίζουν την υποψηφιότητα του, ο κ.Μεϊμαράκης είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «έχει βαριά σκιά» και αποτελεί «μεγάλο κεφάλαιο» όχι μόνο για την παράταξη, αλλά και για τη χώρα γενικότερα.

Μιλώντας για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην εκλογική διαδικασία, ο κ.Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι οι συνυποψήφιοί του επιχείρησαν να του ρίξουν την ευθύνη. Έφερε ως παράδειγμα τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στο TAXISnet, καθώς και εκείνα που σημειώθηκαν σε ψηφοφορία στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ.Μεϊμαράκης δεν... απέκλεισε το γεγονός να υπάρξουν ανάλογα τεχνικά προβλήμ��τα την ερχόμενη Κυριακή, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν είναι αρμόδιος για να πει κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι είχε προτείνει εκλογές με καταλόγους, -συγκεκριμένα να υπάρχει ο εκλογικός κατάλογος του 2009-, αλλά οι άλλοι τρεις υποψήφιοι δεν το δέχθηκαν.

Απαντώντας σε ερώτηση που του είχε θέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τη στήριξη της συμ��ωνίας με τους δανειστές, ο κ.Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι ήταν απόφαση της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδαςτης ΝΔ. «Έπρεπε η χώρα να αποφύγει τα βράχια», είπε και πρόσθεσε «Ψηφίσαμε στόχους και χρονοδιάγραμμα, όχι μέτρα». Αναρωτήθηκε δε, «όταν ο Άδωνις συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όλα ήταν καλά τότε;».

Ο κ.Μεϊμαράκης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για Περιφερειάρχης είναι πολύ καλός, αλλά για πρόεδρος δεν κάνει». Όπως τόνισε η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται κάποιον με περισσότερες εμπειρίες.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αποχώρησης στελεχών μετά την εκλογή νέου προέδρου, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε πως τα μεγάλα κόμματα εξουσίας δύσκολα έχουν διασπάσεις, ωστόσο δεν απέκλεισε να υπάρξουν αποχωρήσεις. Τόνισε, όμως, ότι «μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα δώσω σε κανέναν τη δικαιολογία να αποχωρήσει».

Στο ερώτημα εάν πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς είχε παραιτηθεί νωρίτερα, ο κ.Μεϊμαράκης είπε ότι ήταν καλός Πρωθυπουργός, αλλά είχε αφήσει τις τύχες του κόμματος σε συνεργάτες που αποδείχθηκαν ανάξιοι.

Ο κ.Μεϊμαράκης υπενθύμισε, τέλος, ότι ο ίδιος στα δύσκολα βγήκε μπροστά, όταν κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, παίρνοντας μια “καυτή πατάτα” στα χέρια του.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤ1