​Σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης για το άβατο των Εξαρχείων, μετά και από την επίθεση αγνώστων εναντίον του βουλευτή του κόμματός του, Β. Οικονόμου.

«Το Εξαρχιστάν είναι μια περιοχή της Αθήνας, όπου δεν εφαρμόζονται ο νόμος και η τάξη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όχι γιατί η αστυνομία έχει αδυναμία να επιβάλει το νόμο και την τάξη. Εξάλλου είχε επιβάλει το νόμο όσο εμείς είμασταν κυβέρνηση. Δεν επιβάλλεται ο νόμος και η τάξη τώρα επειδή οι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων έχουν προνομιακή πολιτική συγγένεια και σχέση με αυτή την κυβέρνηση. Είναι αδιανόητο να σκεφτόμαστε ότι η αστυνομία εάν θέλει μπορεί να βάλει τάξη σε 100 αλήτες. Δεν το κάνει γιατί δεν έχει αυτές τις πολιτικές εντολές. Γνωρίζαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάντα σχέσεις με αυτό το χώρο και τώρα που ήρθε στην κυβέρνηση απλά τους κάνει τα χατίρια», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην εκπομπή Live U του Star.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να σχολιάσει διαρροές που αφορούν τα εσωτερικά του κόμματος και επανέλαβε ότι «αν έχει κάποιος να πει κάτι, ας μιλήσει δημόσια».

Κάλεσε επίσης τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες, συνδράμοντας με τον τρόπο τους στην εκλογή του κατάλληλου προέδρου.

«Καλώ όλους τους πολίτες, είτε αυτοί είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, είτε και όχι, να κλέψουν 15 λεπτά από το χρόνο τους την Κυριακή και να πάρουν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους», είπε.

Απέφυγε πάντως να σχολιάσει τους συνυποψηφίους του και τόνισε πως οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για το μέλλον της παράταξης, καθώς όπως είπε ��ο κόμμα δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή την «ακυβέρνητη πορεία».

Απαντώντας τέλος στις κατηγορίες περί οικογενειοκρατίας στη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Έχω πλήρη συναίσθηση του πλεονεκτήματος �� του μειονεκτήματος που ακολουθεί το όνομά μου. Έχω καταφέρει να σταθώ μόνος μου, στα πόδια μου στο κόμμα και η πορεία μου μέχρι σήμερα το αποδεικνύει περίτρανα».