​Για «λάσπη στον ανεμιστήρα» κατηγόρησε η κυβερνητικός εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη όλους όσοι υποστηρίζουν ότι χάρη σε εκείνη μπήκε στο ΔΣ του Νοσοκομείου Άρτας, στη θέση του υποδιευθυντή, ο φίλος της οδοντίατρος Β. Μπαλάσκας, ο οποίος και φαίνεται να την χειροκροτεί την ώρα που χορεύει ζεϊμπέκικο στο βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα.

«Στη διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας δεν διορίστηκαν διοικητές. Δεν προβλέπεται θέση υποδιοικητή στην Άρτα. Σε όλα τα νοσοκομεία άλλαξαν τα μέλη τα οποία ορίζονται από το υπουργείο στη συμμετοχή τους στο ΔΣ. Στην περιοχή μου για τη δυναμικότητα του νοσοκομείου είναι δύο. Βεβαίως τους γνωρίζω, είναι συμπολίτες μου και χρόνια γνωστοί μου. Κατηγορήθηκα λοιπόν ότι εγώ διόρισα τους γνωστούς μου. Να πούμε όμως ότι πρόκειται για θέσεις συμπλήρωσης του ΔΣ, άμισθες για τρεις μήνες για να υποστηρίξουν μια ενδιάμεση φάση μέχρι τον ορισμό των διοικητών. Μπήκαν δηλαδή για να καλύψουν ένα κενό τριών μηνών, χωρίς μισθό, εις βάρος του επαγγέλματός τους και της προσωπικής τους ζωής. Αν αυτό θεωρείται διορισμός τι να πω. Αν τους γνωρίζω; Βεβαίως. Αν είναι και φίλοι μου; Βεβαίως. Αν ήταν διορισμός διοικητών να το συζητούσαμε, αλλά αυτά είναι λάσπη στον ανεμιστήρα και είναι εκ του πονηρού και στα όρια του φασισμού», είπε η κα Γεροβασίλη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Παρ’ όλ’ αυτά, το θέμα έφτασε και στη Βουλή με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου, Ε. Χριστοφιλοπούλου και Λ. Γρηγοράκο να καταθέτουν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, αναφορικά με τα κριτήρια για το διορισμό Προέδρων, Αντιπροέδρων και μελών ΔΣ στα νοσοκομεία.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν:

«Νέα πρωτοφανή κριτήρια φαίνεται να ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την επιλογή Προέδρων και Αντιπροέδρων στα Νοσοκομεία τ��ς χώρας, οι οποίοι καλούνται να αντικαταστήσουν τους Διοικητές των Νοσοκομείων. Με τροποποίηση Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 11 Δεκεμβρίου 2015 (Υ.Ο.Δ.Δ. 908), ο κ. Βασίλειος Μπαλάσκας, οδοντίατρος, ορίζεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ως τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος όπως επίσης, ως τακτικό μέλος ορίζεται ο κ. Ροβίνας Γεώργιος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο ο κ. Μπαλάσκας όσο και ο κ. Ροβίνας διατηρούν στενές φιλικές σχέσεις με την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, αφού ο κ. Μπαλάσκας τη συνόδευε σε πρόσφατη νυχτερινή της έξοδο και ο κ. Ροβίνας φέρεται ως Διευθυντής του γραφείου της.

Τα κριτήρια για την επιλογή των Προέδρων, Αντιπροέδρων και μελών ΔΣ στα Νοσοκομεία της χώρας είναι: οι στ��νές φιλικές σχέσεις με μέλη της κυβέρνησης, η θητεία στα γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών, οι κοινές τους έξοδοι σε μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης και βεβαίως τα παλαμάκια όταν τα μέλη της κυβέρνησης επιδίδονται σε χορευτικές φιγούρες»;