«Παράθυρο» αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου πίσω από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό σημείωμά του, «ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ και να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο Ελληνικό Πρόγραμμα».
Το Μαξίμου παράλληλα επισημαίνει πως ο Ντομπρόβσκις αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να εξευρεθούν ισοδύναμα στο Ασφαλιστικό αντί για περικοπές συντάξεων και εξαπολύει επίθεση στην αντιπολίτευση: «Αυτό εκθέτει ιδιαίτερα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, που έχουν αρνηθεί να στηρίξουν την διαπραγματευτική προσπάθεια της Κυβέρνησης στο θέμα του Ασφαλιστικού, ώστε να αποτραπούν περικοπές σε συντάξεις. Αντί γι αυτό, προτιμούν να κινδυνολογούν, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι η Συμφωνία καθιστά την περικοπή των συντάξεων υποχρεωτική. Και το κάνουν επειδή, προφανώς, πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν πολιτικά από μια ενδεχόμενη περικοπή των συντάξεων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιοι στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων».