​Όσο ο Γιάνης Βαρουφάκης έτρωγε με την αγαπημένη του Δανάη Στράτου Ταϊλανδέζικο, η ομάδα μόδας της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» κατέτασσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών στην λίστα «Style Stars» μαζί με τον … Τζάστιν Μπίμπερ και την Κέιτλιν Τζένερ !

justin-bieber.jpgvaroufakis-3.jpgrs_634x1024-150715200331-634_5-2caitlyn-jenner-espys-awards_ls_71515.jpg
Justin Bieber Caitlyn Jenner

gv2.jpg

Αν και οι άνδρες πολιτικοί σπάνια δίνουν αφορμή για στιλιστικά σχόλια, ο κύριος Βαρουφάκης κατάφερε σύμφωνα με την Guardian να ταράξει τα νερά, φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν που θυμίζει τον βρετα��ό μουσικό και τραγουδιστή Σον Ράιντερ και την εποχή του μουσικού άλμπουμ «It's Great When You're Straight... Yeah» της βρετανικής μπάντας "Black Grape".

shaun-ryder-2015.jpg Black-Grape.jpg
Shaun Ryder Black Grape

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Βαρουφάκης χαρακτηρίζεται ως το "κακό παιδί του αντι-καπιταλισμού" και σχολιάζονται ακόμη και τα πουκάμισα που φορούσε στη Βουλή. Ο Guardian υπενθυμίζει μάλιστα την περίφημη φράση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε πει: «Μπορείτε να τον κατηγορήσετε όσο θέλετε για το πολιτικό σχέδιο του, για τις δηλώσεις του, για το γούστο του στα πουκάμισα ... αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορήσετε για κλοπή των χρημάτων του Ελληνικού λαού».

mixani.jpg

Μπορεί ο κύριος Βαρουφάκης να έχει εξομολογηθεί πως οι "Monty Python" ήταν μια σημαντική πολιτική επιρροή για εκείνον, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει αυτόν που έχει επηρεάσει την ενδυματολογική του έπαρση, σύμφωνα με την εφημερίδα!

monty-python-5023bd28a513c.jpg
Monty Python

mixani2.jpgpoukamisa.jpg

Πάντως όπως επισημαίνει ο Guardian, είτε ήταν ο Ράιντερ, είτε ο Γκράντ Μίτσελ αυτός που επηρέασε τον κύριο Βαρουφάκη, ο γνωστός οικονομολόγος γνωρίζει αναμφίβολα πώς να κάνει τα ρούχα του να έχουν άποψη στο χώρο εργασίας.

mixani4.jpg