​Παραμονή της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό που θα γίνει στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στη Χίο και στη Λέρο, ώστε να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στα hot spots.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να φτάσει με super puma στη Χίο στις 14:00 το μεσημέρι και να ξεκινήσει την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων, ώστε να έχει προσωπική εικόνα για την πρόοδο των εργασιών, την οποία και θα μεταφέρει αύριο στη Σύνοδο Κορυφής.

Μάλιστα θα έχει και συνάντηση με τους δημάρχους των δύο νησιών, οι οποίοι και θα του μεταφέρουν τα προβλήματα και την πραγματικότητα που ζουν καθημερινά.

Αύριο, Πέμπτη, ο Α, Τσίπρας θα βρεθεί για μια ακόμα φορά στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής με θέμα το προσφυγικό, στην οποία θα πάρει μέρος και η Τουρκία.

Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Α. Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες θα συζητήσουν εκ νέου τους τρόπους συνεργασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντ. Κάμερον.