​«Άνανδρη» χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, Β. Οικονόμου, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση στα Εξάρχεια.

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Ο��είλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, “άβατα” δεν υπάρχουν», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

Πλακιωτάκης: Δεν χωρούν τέτοιες ενέργειες στο δημοκρατικό μας πολίτευμα

Σκληρή ήταν και η δήλωση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκη, ο οποίος έσπευσε το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε μετά την επίθεση εναντίον του, ο κ.Οικονόμου.

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Όσοι προσπαθούν με οποιεσδήποτε ενέργειες να πλήξουν τόσο το δημοκρατικό μας πολίτευμα, όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες, έτσι ώστε περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστών να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο που μερίδα στελεχών της τους προστατεύουν. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο, και όχι με βία», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Μεϊμαράκης: Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν και θα λογοδοτήσουν

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεïμαράκης καταδίκασε μέσω twitter την επίθεση στον Βασίλη Οικονόμου.

«Η επίθεση στον Βασίλη Οικονόμου δείχνει πόσο επικίνδυνες είναι οι φασιστικές νοοτροπίες που καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια», έγραψε στο Twitter και στη συνέχεια με δεύτερη ανάρτηση σχολίασε:«Μιλήσαμε με τον Βασίλη Οικονόμου, μετά την επίθεση που δέχτηκε. Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν. Και θα λογοδοτήσουν».

Γεωργιάδης: Περαστικά φίλε

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε στο Twitter για την επίθεση στον Οικονόμου: «Βγαίνοντας από την τελευταία προεκλογική μου ομιλία, έμαθα για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου και φίλου Βασίλη Οικονόμου. Περαστικά φίλε»!

Βαρβιτσιώτης: Βασίλη κουράγιο

Μέσω Twitter ευχήθηκε περαστικά στον βουλευτή της ΝΔ και ο Μ. Βαρβιτσιώτης, γράφοντας: «Βασίλη κουράγιο! Η αλητεία δεν θα περάσει»!

Κουμουτσάκος: Η Αθήνα έγινε πάλι ξέφραγο αμπέλι

Μήνυμα συμπαράστασης στον Βασίλη Οικονόμου έστειλε μέσω Twitter και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τις επιθέσεις κατά βουλευτών.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πρόσφατα είχε δεχτεί επίθεση έξω από τη Βουλή, έγραψε στο Twitter: «Η Αθήνα έγινε πάλι ξέφραγο αμπέλι».

Τατσόπουλος: Ακόμη και οι τραμπούκοι είναι ξεφτίλες σε αυτή τη χώρα

Την επίθεση στον Βασίλη Οικονόμου σχολίασε στο Facebook και o πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος. Ο κ.Τατσόπουλος, έκανε λόγο για «τραμπούκους-ξεφτίλες». «Κουκούλες, κράνη, δέκα προς έναν. Οι Γενναίοι των Εξαρχείων. Ακόμη και οι τραμπούκοι είναι ξεφτίλες σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.