Σε ωμή παραδοχή πως θα έρθουν επώδυνοι συμβιβασμοί και για τα κόκκινα στεγαστικά, τα μικρά και μεσαία επιχειρηματικά και τα καταναλωτικά δάνεια που πήραν παράταση ως τις 15 Φεβρουαρίου προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και αναφερόμενος στη συζήτηση που θα ξεκινήσει με τους Θεσμούς για το δεύτερο πακέτο των «κόκκινων δανείων», ο υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να μας πείτε ότι δεν υποστηρίζουμε όσους πρέπει και θα δούμε ποιους θα υποστηρίξουμε και τι θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε για τα στεγαστικά, των μικρομεσαίων και των καταναλωτών τον Γενάρη».
Όπως ��όνισε ο ίδιος, «εμείς θα διαπραγματευτούμε και μπορεί να κάνουμε και συμβιβασμούς που δεν θα έχουν την ταξικότητα που πρέπει, γιατί δεν είναι αυτοί οι συσχετισμοί».
Ο κ. Τσακαλώτος, πάντως, υπερασπίστηκε την πώληση «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων σε distress funds, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλους θέλετε να τους προστατέψουμε; Και τα μεγάλα επιχειρηματικά, χωρίς ταξικό διαχωρισμό; Κανένας δεν θεωρείται ότι δεν πληρώνει στρατηγικά;».