Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας λέγοντας από τη Βουλή πως «σε λίγο δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε».
«Κομπάζει ο Τσίπρας ότι βγάζει τα κάστανα από την φωτιά φέρνοντας αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι υπουργοί του λένε ότι παλεύουν και ματώνουν. Σιγά τα αίματα, κύριοι της κυβέρνησης. Οι εργάτες, οι συνταξιούχοι οι αγρότες ματώνουν από τα δικά σας μέτρα. Ποιος θα ωφεληθεί από τον δικό σας προϋπολογισμό που ψήφισαν οι 153 λεβέντες βουλευτές σας;» τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ, για να προσθέσει με αιχμέ�� πως στην κυβέρνηση «εμφανίζονται να καταγγέλλουν όσα οι ίδιοι υπογράφουν με αποκορύφωμα το ξεπούλημα των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων».
Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε αιχμές και για τους ελέγχους για φορολογικές παραβάσεις: «Έχετε κλειδώσει τις λίστες Λαγκάρντ. Τι έγινε με τους ελέγχους; Θα μείνετε μόνο στους καστανάδες και τη γιαγιά με το μαϊντανό;». Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε πως «γεννιούνται βάσιμες υποψίες ότι κάποιους συγκαλύπτετε».
Συνεχίζοντας, ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση «δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο», ενώ για τα «κόκκινα δάνεια» είπε: «Μιλούσατε για επενδυτές-κοράκια. Μετά είπατε ότι δεν θα κάνετε ουτε βήμα πίσω για τα κόκκινα δάνεια. Σήμερα παραδίδετε τα επιχειρηματικά, για να προχωρήσετε το Φεβρουάριο για τα στεγαστικά και καταναλωτικά. Έχετε συμφωνήσει, εδώ θα είμαστε».
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποπροσανατολίσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να συντηρήσει το κλίμα ψεύτικης ελπίδας. Δημαγωγείτε ασύστολα όταν λέτε ότι η πολιτική σας στοχεύει στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.