Την κλήση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ζήτησε ο πρώην πρ��εδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις στη Βουλή για τα όσα έχει αναφέρει περί «δικαστικών πραξικοπημάτων».

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι πριν λίγες ημέρες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας διαμαρτυρήθηκαν στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις τους για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού και «έθεσαν θέματα μείζονος τάξης��, ενώ ζήτησε, για τον ίδιο λόγο, παρευρεθούν στην συνεδρίαση και εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων.

«Δεν είναι της παρούσης το θέμα» υποστήριξε πάντως η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, βάζοντας «πάγο»στην πρόταση Βενιζέλου.

Η επιτροπή επικύρωσε πάντως και τυπικά την κλήση του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμό με την Siemens. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, ζήτησαν να έρθει μαζί του και ο υπουργός Οικονομικών, ώστε να εξηγήσει αν η κυβέρνηση στηρίζει την συμφωνία με την Γερμ��νική εταιρεία.

«Ειλικρινά σας λέω, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε οποιαδήποτε συζήτηση αν δεν ξέρουμε ποια είναι η θέση του ελληνικού δημοσίου», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ σχολίασε ειρωνικά: «Τώρα άλλωστε έχει δημιουργηθεί καλό κλίμα με την κυβέρνηση. Βλέπω ότι είναι εύκαιρος, έκανε γεύμα πριν από λίγες μέρες στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Δραγασάκη!». Στο ίδιο ύφος πρόσθεσε: «Να έρθουν μαζί, δεν τους ενοχλεί, δεν τους χαλάει, ήταν και μαζί στην Οξφόρδη». «Κεντρικός τραπεζίτης είναι, θέλει να τα έχει καλά με την κυβέρνηση» σχολίασε η Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συμφώνησε από την πλευρά της με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Επειδή η σχετική συμφωνία εφαρμόζεται, είναι σημαντικό να ακούσουμε τον νυν υπουργό Οικονομικών, ώστε να μας ενημερώσει πως εφαρμόζεται και σε ποιο στάδιο βρίσκεται» τόνισε.

​​​​