«Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει» τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του για την στήριξη από τον πρώην πρωθυπουργό.

Όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 «αυτό δεν έγινε τώρα, από την πρώτη στιγμή έλεγε στους συνομιλητές του ότι η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι η καλύτερη».

«Ξέρω καλά τη Νέα Δημοκρατία, γιατί είμαι 41 χρόνια σε αυτό το κόμμα. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω. Την επόμενη μέρα, δεν θα τα κατεδαφίσω όλα. Θα κρατήσω τα θετικά, με σεβασμό στο παρελθόν και με θεμέλιο την ιστορία θα χτίσουμε το καινούργιο. Δεν είμαι σε μάχη γενεών, αλλά σε μάχη ιδεών» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, εξηγώντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι «να ξαναβρεί η Νέα Δημο��ρατία τον δρόμο της».

Αναφορικά με το φιάσκο των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου, επέμεινε ότι επρόκειτο για τεχνική αστοχία «για την οποία την αποκλειστική ευθύνη φέρει η ΚΕΦΕ» και πρόσθεσε πως «κάποιοι προσπάθησαν να το πολιτικοποιήσουν και κάποιοι, δυστυχώς, τσίμπησαν».

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, είπε ότι το μείγμα πολιτικής που ακολουθούν έχει αποκλείσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και πρόσθεσε: «Εμείς θεωρούμε ότι πάει σε μία λάθος κατεύθυνση. Το μείγμα της πολιτικής του δεν πιστεύουμε ότι μας βγάζει από την κρίση. Και δεν μπορούμε να συμβάλουμε θετικά σε μια πορεία που δεν πιστεύουμε και βαθαίνει την ύφεση».