​Την αντίδραση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Ζουράρι προκάλεσαν κάποιες όπως είπε «εξωφρενικής υπερβολής εκφράσεις» σε κείμενο της Δημοκρατικής Παράταξης (πρώην ΠΑΣΟΚ).

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «ανοησία» τον όρο «ακροδεξιό λαϊκισμό». «Είναι επαναστατικός όρος, που τον πήραν οι Αγγλοσάξονες και παρέσυραν την Αριστερά που βλακίζει με τον όρο αυτό που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Είναι κακόζηλος όρος», εξήγησε.

«Οι ΑΝΕΛ είπατε… ότι είναι ακροδεξιός λαϊκισμός, να με συγχωρήσουν οι συνάδελφοι, αλλά θα μιλήσω επαγγελματικά… Το "ακροδεξιός" έχει μόνο 4 στοιχεία και επομένως για να χαρακτηρίσουμε κάποιον ως “ακροδεξιό κόμμα”πρέπει να έχει τα εξής στοιχεία, πρώτον: στα ιδρυτικά του στοιχεία να υπάρχει ένας επιθετικός φυλετισμός, του τύπου είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου και θα σφάξουμε τον γείτονα, το δεύτερο στοιχείο είναι ότι πρέπει να υπάρχει αρβύλα,οπωσδήποτε δηλαδή ένα τμήμα των μελών να είναι διαμορφωμένα σε τάγματα εφόδου… Για παράδειγμα το σύνθημα “να καεί να καεί το μπ@υρδέλο η βουλή” δεν είναι "ακροδεξιό στοιχείο", γιατί δεν συνοδεύεται από συνοδευτική πράξη αποτελεσματικότητας, αλλά είναι ένας "ακροδεξιός λυρισμός". Το τρίτο στοιχείο για να χαρακτηριστεί ακροδεξιό ένα κόμμα είναι να υπάρχει ένας δομικός ιδρυτικός αντικοινοβουλευτισμός, έστω και σε επίπεδο εκδηλώσεων στα θεωρητικά κείμενα και στην πράξη. Και το τέταρτο στοιχείο για να χαρακτηριστεί ακροδεξιό ένα κόμμα, είναι να υπάρχει το στοιχείο της πράξεως. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε τίποτα από αυτά δεν ανταποκρίνονται, γι' αυτό και εγώ θα αποδώσω τον κακόζηλο όρο σε μια τεταραγμένη νηφαλιότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ζουράρις, προτείνοντας μάλιστα άλλους όρους για όλους όσοι θέλουν να… κοροϊδεύουν τους ΑΝΕΛ.

«Οι ΑΝΕΛ πάσχουν από πεφυσιωμένη πατριδολατρείαν ή πεφυσιωμένη πατριδοτροπία …Αν δεν το τηρήσετε θα σας παραπέμψω στο Ε7 του Θουκυδίδη, με το οποίο χαρακτηρίζει την κακοζηλίαν αυτήν» πρόσθεσε.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ