Το… δράμα του υπουργού μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος δήλωσε ότι υπέγραψε «με πολύ πόνο» για την παραχώρηση σε επενδυτές των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σχολίασε με τον δικό του τρόπο ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Ο Σπίρτζης διαφωνεί με τη συμφωνία για την παραχώρηση των αεροδρομίων που υπέγραψε και δεσμεύεται δημόσια πως όπου πετύχει τον Σπίρτζη θα τον πλακώσει στο ξύλο», έγραψε στο Facebook ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού, ο οποίος σχολίασε με... χιούμορ την ανάρτηση Τατσόπουλου.

pt.png

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο κ.Σπίρτζης δήλωσε πως «έχει δίκιο ο κ.Τατσόπουλος που έγραψε ότι όπου βρω τον Σπίρτζη θα τον... δείρω».

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, όπου κάνω λάθος να το παραδεχτώ. Είπα τα αισθήματά μου δημόσια, ότι με πόνο υπογράφω αυτή τη σύμβαση… Έχει δίκιο ο κ.Τατσόπουλος που έγραψε ότι όπου βρω τον Σπίρτζη θα τον... δείρω. Αλλά αυτό θα γίνει μεταξύ εμού κ��ι του Σπίρτζη. Δεν είναι καλό που ο Πέτρος το δημοσιοποιεί… Είναι βέβαιο όμως ότι αυτό που σχετίζεται με τη δική μας πολιτική είναι άλλο θέμα. Είναι άλλη πολιτική κατεύθυνση. Είναι ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και αν μη τι άλλο προχωράει σε μια άλλη κατεύθυνση μαζί με τον ελληνικό λαό για να ξεπεράσει την κρίση, και με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις. Και προφανώς στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σπίρτζης.

Στο ερώτημα, "όταν ένας υπουργός διαφωνεί με μία σύμβαση και δεν τη θεωρεί εθνικά επωφελή, γιατί να υπογράψει", ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, απάντησε πως: «Η σύμβαση για τα αεροδρόμια ήταν έτοιμη πριν τις εκλογές. Υπογράφω γιατί σεβόμαστε τη σύμβαση που έχουμε με του�� δανειστές και το έχουμε πει 100 φορές. Αυτό δεν σημαίνει πως εκεί που αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε, ότι συμφωνούμε, στους όρους της συμφωνίας που έγινε...Το τίμημα είναι πολύ καλό. Ανέλπιστα καλό».

Στο ερώτημα αν η δήλωση «ψηφίζω με πόνο αν και διαφωνώ», θολώνει το σήμα που δίνεται προς τους επενδυτές ο υπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων απάντησε: «Καθόλου δεν θολώνει. Δίνει ένα άλλο σήμα και στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις όχι μόνο της χώρας και της Ευρώπης ότι είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είμαστε εδώ για να γίνεται “πλιάτσικο” στη δημόσια περιουσία. Αυτό το σήμα δίνει».