​Το ρολόι μετράει αντίστροφα, σύμφωνα με την Bild για τον Α. Τσίπρα, προβλέποντας καταιγιστικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Τσίπρας αμφιβάλει πλέον ότι είναι σε θέση να υλοποιήσει τις υποσχεθείσες μεταρρυθμίσεις», η Bild επισημαίνει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την πρώτη του χρονιά στην πρωθυπουργία έτσι ακριβώς όπως την ξεκίνησε: κάνοντας κόλπα».

«Ο Τσίπρας μεταθέτει για την επόμενη χρονιά σημαντικές και σκληρές μεταρρυθμίσεις και μάλιστα, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με σημαντικούς πιστωτές. Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις οι οποίες, στη βάση των συνθηκών για το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, πρέπει να περάσουν ως νόμος από τη Βουλή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και υποστηρίζει ότι σήμερα τίθεται προς ψήφισε ένα μεγάλο νομοθετικό πακέτο, όμως «στο άψε-σβήσε ο ακροαριστερός πρωθυπουργός άφησε να διαγραφούν από την ημερήσια διάταξη τρία αμφιλεγόμενα νομοσχέδια, τα οποία δεν θέλει να εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την Bild τα νομοσχέδια αυτά αφορούν στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων και μείωση στις επικουρικές συντάξεις, στη φορολόγηση των αγροτών και στη δυνατότητα για τράπεζες να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι 10 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σκόπευαν να καταψηφίσουν τα μέτρα και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός απέσυρε τα νομοσχέδια αυτά, μιας και η αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο πακέτο προαπαιτουμένων.

«Η τρόικα των δανειστών ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν θέτει στον Έλληνα πρωθυπουργό μια τελευταία διορία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Εντούτοις στο εσωτερικό ο Τσίπρας έχει αφήσει ήδη να εννοηθεί ότι θα αναβάλει εκ νέου τα επίμαχα νομοσχέδια», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.