​Στις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ αναφέρθηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, καλώντας όποιος εκ των υποψηφίων είναι αντικαραμανλικός να βγει και να το πει ανοιχτά.

«Ιδιοκτησία έχει μόνο ο λαός της παράταξης. Οι αρχές και οι αξίες που μοιράζεται η πλειοψηφία του λαού είναι αυτές που όλοι υπηρετούμε όταν μπαίνουμε σε αυτή την παράταξη, από εκεί και μετά αυτοί που προσπαθούν να αναπτύξουν τις λογικές ιδιοκτησίας, δεν σας κάνει εντύπωση ότι είναι νεοφώτιστοι νεοδημοκράτες; Αυτοί μπαίνουν σε αυτή τη λογική της προπαγάνδας. Δεν θέλω να ονοματίσω τώρα, αλλά όποιος είναι αντικαραμανλικός να βγει να το πει και ας κάνει καριέρα με τον λαό της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Άφησε μάλιστα αιχμές εναντίον στελεχών του κόμματος, λέγοντας ότι κάνουν παιχνίδι άλλες φορές με την ακροδεξιά και άλλη φορά με τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη.

«Δεν είναι δυνατό κάποιοι να θέλουν να είναι στη ΝΔ, να θέλουν να απολαμβάνουν τη δύναμη που δίνει αυτό το 28% το ομοιογενές και το πολιτικά και ιδεολογικά συνειδητοποιημένο και την ίδια στιγμή να κάνουν παιχνίδι άλλες φορές με την ακροδεξιά, άλλες φορές με τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, άλλες φορές και εγώ δεν ξέρω με τι. Υπάρχουν συγκεκριμένες αντιλήψεις, αξίες, που υπηρετεί αυτή η παράταξη. Εγώ έχω προκαλέσει και στο παρελθόν, όποιος δεν είναι καραμανλικός στη ΝΔ, να βγει να το πει και να κατέβει μετά στο λαό να μετρηθεί», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο ίδιος στάθηκε δίπλα στον Κ. Καραμανλή σε δύσκολες στιγμές, την ώρα που όλοι τον είχαν αρνηθεί, και σημείωσε με νόημα ότι ουδέποτε δεν θα υποστήριζε κάτι που κατά τη γνώμη του δεν θα είχε συμφωνηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό.

Πάντως ο κ. Στυλιανίδης έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν μιλά ως εκπρόσωπος του Κ. Καραμανλή, αλλά ως συνομιλητής του και υπενθύμισε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχε ενθαρρύνει τον Ε. Μεϊμαράκη να κατέβει υποψήφιος, επενδύοντας πάνω στην εμπειρία και τη γνώση του.

«Νομίζω ότι ο Κώστας ο Καραμανλής σέβεται τις διαδικασίες, σέβεται τους υποψηφίους, δεν θα έβγαινε ποτέ με δημόσια δήλωση να το πει. Γιατί όταν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σιωπή του θα αντιληφθούν το λόγο του; Ο Κώστας ο Καραμανλής μιλάει όταν υπάρχει και κάποιο δια ταύτα στο τέλος. Και το έκανε κάθε φορά όταν χρειάστηκε. Όταν θα’ ρθει η ώρα να μιλήσει, θα μιλήσει με δια ταύτα», είπε.

Όσον αφορά στις εκλογές της Κυριακής, σημείωσε ότι δεν θα είναι εμφύλιος, αλλά ένας γόνιμος διάλογος, από τον οποίο η ΝΔ θα βγει ενωμένη και δυνατή και απλά ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει τι ψηφίζει.

Δεν δίστασε μάλιστα να σχολιάσει και κάθε υποψήφιο ξεχωριστά.

Έτσι, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως έκανε μια σοβαρότατη πολιτική παρουσία, τεκμηριωμένη, εκφράζοντας κατά τη γνώμη του μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη, η οποία πρέπει να ενυπάρχει σε μια μεγάλη παράταξη, όμως δεν μπορεί να είναι το κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, είπε ότι είναι ένα καινούργιο στέλεχος που ήρθε εκ μεταγραφής και υποστήριξε με πάθος την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι κάποιες φορές εξετράπη σε έναν φιλομνημονιακό ακτιβισμό, ο οποίος δεν εκφράζει την κυρίαρχη ιδεολογία της ΝΔ ως λαϊκό κόμμα της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, αυτό του δημιούργησε κάποιους οπαδούς, ένα εσωτερικό ακροατήριο αλλά έδιωξε και από τη ΝΔ κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, παραδοσιακές συμμαχίες, που έπρεπε να έρθουν και πρέπει να έρθουν πίσω.

Σχολιάζοντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα σημείωσε ότι είναι ένα παιδί που είναι αξιόλογο, έδωσε μια μάχη και την κέρδισε στο βορρά, όμως όπως είπε έχει δυο ζητήματα: το πρώτο είναι τεχνικής φύσεως, η αδυναμία του να είναι κοινοβουλευτικός αρχηγός τα επόμενα πέντε χρόνια και το γεγονός ότι έχει επιλέξει να παίξει με την εικόνα και όχι με την ουσία.

«Η σύγκρουση δεν είναι παλιό και νέο. Δεν τον λέω αντι-καραμανλικό, θεωρώ όμως ότι δεν μπορεί να εκφράσει αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο έχει ανάγκη η συγκυρία», είπε.

Τέλος για τον Β. Μεϊμαράκη είπε ότι λόγω της εμπειρίας του, της διαδρομής του, της λαϊκής αντίληψης και του αυθόρμητου πολιτικού του λόγου έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τη συνισταμένη, την ενότητα και την προοπτική της ΝΔ.