«Η επιλογή του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι προσωπικό θέμα του καθένα, δεν είμαι ομοφοβικός» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για το σύμφωνο συμβίωσης στο STAR και την εκπομπή «Στον Ενικό».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε πως για το σύμφωνο συμβίωσης οι ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν όταν έρθει στην οριστική του μορφή στη Βουλή, συναρτώντας την απόφαση του ιδίου και του κόμματός του με τη θέση που θα λάβει επί του θέματος η Εκκλησία της Ελλάδας.

«Να δούμε τι θα πει η Εκκλησία της Ελλάδος. Να δούμε τι θα έρθει στη Βουλή και τι θα πει. Πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι η Εκκλησία ήταν η πρωτοποριακή και χωρίς μεσαιωνικά δείγματα και πιστεύω πως αυτά που θα αποφασίσει θα βρίσκουν σύμφωνη τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετοι στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Πρέπει να θέλω να παντρευτεί ο άλλος καμήλα;»

Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο για την εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης και στις Ένοπλες Δυνάμεις και το εάν θα υπάρχει και δικαίωμα συνυπηρέτησης στην ίδια πόλη.

Μάλιστα, όταν του έφερε ως παράδειγμα τον Μπάρακ Ομπάμα και τις ΗΠΑ, πήρε την ακόλουθη απάντηση περί… καμήλας: «Καλά, ο Ομπάμα μπορεί και να τους παντρεύει αν θέλει. Και στη Γερμανία έχουν αποφασίσει να κάνουν οίκο ανοχής για κτηνοβάτες, θέλει ο άλλος να πηγαίνει με σκύλο με γάτα, με καμήλα, με καμηλοπάρδαλη. Επειδή λοιπόν το κάνουν στη Γερμανία, θα θέλω εγώ να παντρεύεται ο άλλος καμήλα;».

Πάντ��ς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε στη συνέχεια πως οι στρατιωτικοί είναι Έλληνες πολίτες και πως ό,τι ισχύσει για τους Έλληνες πολίτες θα ισχύσει και για αυτούς.

Τι είπε για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους

Αναφορικά με το ζήτημα της σχέσης Εκκλησίας-Κράτους, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν πιστεύει στον διαχωρισμό τους.

Απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για την πρόταση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί η πρωινή προσευχή στα σχολεία αλλά και να μετατραπεί το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής από αυτό, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: «Ποτέ δεν θα γίνει αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Και προσευχή και μάθημα θα γίνονται. Η ορθόδοξη πίστη είναι η επίσημη θρησκεία του Κράτους και ορίζεται από το Σύνταγμα. Ας βρεθεί πρώτα μια πλειοψηφία να το αλλάξει και μετά το βλέπουμε».