Σε αλλαγές για να αποσαφηνιστεί πλήρως η απαγόρευση υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια θα προχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Είχαν προηγηθεί έντονες αντιρρήσεις και προβληματισμοί τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης, όσο και από τους ΑΝΕΛ, που ζήτησαν να ξεκαθαριστεί πλήρως το σχετικό άρθρο, ώστε να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
Τελικά, το υπερψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, θετικοί εμφανίστηκαν καταρχήν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τις διατάξεις που αφορούν τα ομόφυλα ζευγάρια, εκφράζοντας όμως σοβαρέ�� επιφυλάξεις για άλλα άρθρα, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν την πλήρη αντίθεση τους επί του νομοσχεδίου.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις έντονες διαφωνίες τους κυρίως για τις διατάξεις που αφορούν τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων, την απαλλαγή των κατηγορουμένων για παρακώλυση συγκοινωνιών εφόσον αυτή γίνεται για το κοινωνικό συμφέρον, καθώς και για την αρμοδιότητα που δίνεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου να ελέγχει πειθαρχικά δικαστές και εισαγγελείς.