«Σας καλούμε να εμπιστευτείτε την Ελλάδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους επενδυτές, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς το 17ο Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, προέβλεψε ότι το ΑΕΠ θα επιστρέψει σε θετικό πρόσημο στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών μέσω «της προσέλκυσης ιδιωτών επενδυτών».

«Διαπραγματευτήκ��με σκληρά ζητώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να προωθούν την ανάπτυξη και δεν θα συρρικνώνουν την δυναμική της οικονομίας μας. Επιτύχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς πόρους και μία ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους» είπε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε μια σειρά δραστικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών για τη δημιουργία ενός σταθερού και ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Συγκροτούμε ένα αντιγραφειοκρατικό νομικό και επιχειρησιακό πλαίσιο για επενδύσεις, εφαρμόζουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση για την καταπολέμηση της διαφθ��ράς και την προώθηση της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης. Δημιουργούμε συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Λαμβάνουμε μέτρα για την μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τους πτωχευτικούς νόμους».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο, ενώ στάθηκε και στις δυνατότητες στον τομέα του Τουρισμού, μιλώντας για αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών αλλά και για νέες μορφές τουρι��μού όπως ο ιατρικός.

«Αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες μας, προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε δύναμη και ευκαιρίες. Εκμεταλλευόμαστε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Σας καλούμε να μας εμπιστευθεί��ε, να εμπιστευτείτε την Ελλάδα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.