​Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, υπέγραψαν σήμερα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Μάλιστα η κα Γκεοργκίεβα ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter την κοινή δήλωση που υπεγράφη, γράφοντας : «Αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες και την Ελλάδα».

5718d__8cf1753e053e0b53b5ea75dbc00b2238.JPG

Κατόπιν η αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισκέφθηκε το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου μια οικογένεια Ιρακ��νών της χάρισε ένα διακοσμητικό αντικείμενο από πορσελάνη, το οποίο και κρατούσε στα χέρια της, καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής της.

Η κα Γκεοργκίεβα συζήτησε με τον δήμαρχο Αθηναίων τους τρόπους με τους οποίους η Κομισιόν και οι ελληνικές αρχές θα επιταχύνουν την υλοποίηση των προγραμμάτων υποστήριξης και θα επιλύσουν διοικητικά προβλήματα.

Συζητήθηκε ακόμα η χρηματοδότηση προγραμμάτων για πρόσφυγες και τοπικές κοινωνίες από τρεις πηγές, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο για Πρόσφυγες και τους διαρθρωτικούς πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.