​«Η κυβέρνηση πρέπει να αντέξει, διότι αυτός που θα καταψηφίσει, θα είναι πειστικός αν έχει δική του αντιπρόταση. Αν υπάρχουν τέτοιες αντιπροτάσεις, όχι μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπο��ίτευσης, να κάτσουμε να τη συζητήσουμε», είπε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει το επόμενο διάστημα να διευρύνει την κοινοβουλευτική της βάση ή αν θα αντέξει με 153 βουλευτές στις σκληρές δοκιμασίες που έχει μπροστά της.

Διευκρίνισε πάντως ότι «αν δεν υπάρχει, αντιπρόταση, η οποία να φέρνει πόρους στο σύστημα ή να κάνει κάποια εξοικονόμηση, ώστε να μπορέσει να στηριχθεί το σημερινό επίπεδο συντάξεων -που και αυτό ανεπαρκές είναι- τότε σε τι ωφελεί η “τυφλή” καταψήφιση»;

«Το ζητούμενο είναι σε βάθος χρόνου, να ανεβάσουμε την απασχόληση, ώστε να υπάρχουν επαρκείς εισφορές, να χρηματοδοτείται, έστω ένα μέρος των αναγκών του συστήματος, να συμβάλλει, βεβαίως, ο κρατικός προϋπολογισμός – δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλιώς δεν θα ήταν κοινωνική ασφάλιση, θα ήταν ιδιωτική- αλλά δεν μπορεί να καλύπτει όλες τις “τρύπες” ο κρατικός προϋπολογισμός: όταν έχουμε μία μη βιώσιμη σχέση μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσόγονος.

Σχολιάζοντας τέλος το περιστατικό με τον καστανά στη Θεσσ��λονίκη, είπε:

«Δεν μπορεί το κράτος να επιδεικνύει την αυστηρότητά του στον καστανά, όπου υπάρχει και παραλογισμός βέβαια, να ζητάς 1.800 ευρώ τον χρόνο, ουσιαστικά ώστε να βγάλει άδεια ένας καστανάς για να δουλέψει τρεις μήνες -είναι και απάνθρωπο- και να αφήνεις, ας πούμε, τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που κάνουν υπερτιμολογήσεις και υποτιμολογήσεις και έτσι φοροδιαφεύγουν εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς να τους έχεις βάλει ακόμη πρόστιμο. Και δεν είναι μόνο στις αυτοκινητοβιομηχανίες φυσικά, είναι και στις φαρμακοβιομηχανίες, είναι ένα σωρό. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, το βασικό είναι να καταλάβουν όλοι ότι στη χώρα αυτή θα μπουν κανόνες διαφάνειας και δημοκρατίας, οι οποίοι θα εφαρμόζονται έναντι πάντων και από εκεί και πέρα να περάσεις και προς τα κάτω».