​Την απόφασή του να μην γίνει η ΝΔ δεκανίκι μιας καταστροφικής πολιτικής για τον τόπο, εάν ο ίδιος είναι τελικά ο νικητής των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου, επανέλαβε ο Β. Μεϊμάρακης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος».

«Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, με την ανεύθυνη και αναξιόπιστη συμπεριφορά τους, έχουν αποκλείσει κάθε δυνατότητα καταρχήν συνεννόησης. Αυτό που επιθυμεί είναι συνενόχους για να εφαρμόσει με τις μικρότερες δυνατόν συνέπειες την καταστροφική του πολιτική», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει μάθει να βάζει πλάτη στις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές. Όμως είναι άλλο πράγμα να στηρίζεις επιλογές και νομοσχέδια που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον κι αποτρέπουν εθνικές συμφορές, κι άλλο να συμμετέχεις σε ένα κυβερνητικό σχήμα που ο ένας εταίρος συνειδητά προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες προσχηματικά επιδιώκει να συνεργαστεί».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος τόνισε ότι θα πρέπει να βγει ένας πρόεδρος που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και τόνισε:

«Το κρίσιμο διακύβευμα της εσωκομματικής μας αναμέτρησης είναι να αναδείξουμε μια νέα ηγεσία που θα καταστήσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία στη συνείδηση των πολιτών ως δύναμη αλλαγής, ικανής να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

Μάλιστα σχολιάζοντας τις δηλώσεις αρκετών στελεχών για τη σλυγκρουση παλιού και νέου, είπε ότι είναι ένα «επικοινωνιακό εύρημα» κι ένα «οπισθοδρομικό απολίτικο και κάλπικο σύνθημα».

«Η ανανέωση απαιτεί ιδέες, όχι πράξη ληξιαρχείου κ��ι γι' αυτό εγώ δίνω μάχη ιδεών και όχι γενεών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.