​Να βγουν ανοιχτά και να στηρίξουν ξεκάθαρα όποιον υποψήφιο επιθυμούν κάλεσε ο Κ. Μητσοτάκης τόσο τον Κ. Καραμανλή, όσο και τον Α. Σαμαρά, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Αμφισβήτησε μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο τις διαρροές που υπήρξαν ότι ο Κ. Καραμανλής στηρίζει τον Β. Μεϊμαράκη.

«Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι; Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους. Όποιος έχει κάτι να πει να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο κ. Καραμανλής θεωρεί πως ο Β. Μεϊμαράκης είναι αυτός που μπορεί να εξασφαλίσει την ενότητα της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης είπε:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ δηλαδή δεν εξασφαλίζω την ενότητα της ΝΔ»;

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι εφόσον κερδίσει εκείνος την προεδρία της ΝΔ, θα κάνει το παν για να βγει η ΝΔ ενωμένη και αλώβητη από την περιπέτεια των εσωκομματικών εκλογών.

«Η ΝΔ θα είναι ενωμένη, διαφορετική, πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική. Εγγυώμαι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και όποιος αμφισβητεί ότι εγώ μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα να έρθει να μου το πει κατάμουτρα», τόνισε.

Πρ��σθεσε μάλιστα ότι η πρόσκλησή του προς τον Κ. Καραμανλή να βγει και να μιλήσει ανοιχτά, αφορά και τον Α. Σαμαρά.

«Παράκληση όποιος έχει να πει κάτι να βγει να το πει ανοιχτά και δημόσια όπως κάνουν οι υποψήφιοι. Αν νομίζουν διάφορα περιφερόμενα στελέχη και μηχανισμοί ότι επηρεάζουν την πραγματική κοινωνία κάνουν πολύ μεγάλο λάθος», είπε.

Ο Κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε και το όραμά του για τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι θα είναι «μια ΝΔ που θα λειτουργεί σε συνθήκες αξιοκρατίας», ενώ εξέφρα��ε και τη βεβαιότητα ότι θα είναι και στον δεύτερο γύρο των εκλογών και ότι θα βγει νικητής.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα είμαι στο δεύτερο γύρο και πολύ βέβαιος ότι θα κερδίσω. Στον δεύτερο γύρο δεν θα ζητήσω δημόσια στήριξη από τους δύο συνυποψηφίους του που δεν θα περάσουν, αλλά από τους πολίτες που θα τους έχουν ψηφίσει», είπε.

Τέλος, εκτίμησε ότι την επόμενη Κυριακή όλα θα λειτουργήσουν κανονικά, μετά και από την τεχνική πρόβα που έγινε χθες και ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη.