​Την Κυριακή πραγματοποίησε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη, η Κερική Επιτροπή του ΚΚΕ, στην γενέτειρα πόλη του, την Αμαλιάδα.

Εκεί βρέθηκε και ο γραμματέας της Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μιλώντας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης τόνισε ότι «η σημερινή εκδήλωση, όπως και όλες οι εκδηλώσεις που ξεδιπλώνονται σε όλη την Ελλάδα αυτή την πενταετία που διανύουμε, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους και σήμερα, για να δικαιολογήσουν τον πλήρη συμβιβασμό τους με το σύστημα, αλλά και την επιλογή τους να δώσουν φιλί ζωής στο σύστημα που σαπίζει, εκτοξεύουν την άθλια συκοφαντία προς το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το κόμμα μας δε δέχεται να αναλάβει ευθύνες».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «αυτοί εννοούν να αναλάβει ευθύνες κυβερνητικής διαχείρισης και επιβολής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, είπε πως «το κόμμα από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα- αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες που απορρέουν από την ιστορική του αποστολή, στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης και στη σύγκρουση με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «αυτές οι ευθύνες, που πάνε χέρι - χέρι με τεράστιες θυσίες, δεν είναι μόνο ασύγκριτα μεγαλύτερες, αλλά είναι και αυτές που πραγματικά ανταποκρίνονται στο γνήσιο εργατικό λαϊκό συμφέρον».

Σε αυτό το σημείο, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «θα παλέψουν και θα ματώσουν, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εξουσίας του, ώστε να βγει το κεφάλαιο από την κρίση και να ανακάμψει η κερδοφορία του».

Σχετικά με την σημερινή εκδήλωση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «τιμούμε τη μνήμη του εκτελεσμένου Νίκου Μπελογιάννη, που μαζί με τους συντρόφους, τον Μπάτση, τον Αργυριάδη, τον Καλούμενο, πήρε τη θέση του δίπλα στους αλύγιστους της ταξικής πάλης».

Ακόμη πρόσθεσε, πως «τιμούμε τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλ��υς του κόμματος, άλλους αγωνιστές που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ και έμειναν αλύγιστοι, στις εξορίες, τα εκτελεστικά αποσπάσματα, στην παρανομία, στις τεράστιες δυσκολίες του ένοπλου αγώνα, τόσο στην περίοδο της ΕΑΜικής αντίστασης, όσο και στην πάλη του δημοκρατικού στρατού, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον αιώνα που πέρασε».