​Νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων θα καταθέσει σύντομα η κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος τάχθηκε εμμέσως κατά της φορολογίας στα τσιγάρα!

Ο κ.Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα ενσωματώνει και τις κοινοτικές οδηγίες για την ιχνηλασιμότητα των πακέτων τσιγάρων, ενώ θα τοποθετηθούν μηχανήματα ανίχνευσης (σκάνερ) στα λιμάνια και τις πύλες εισόδου της χώρας από τις οποίες εισέρχονται φορτηγά.

Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχτηκε μάλιστα ότι οι προηγούμενες αυξήσεις της φορολόγησης των καπνικών προϊόντων είχαν αρνητικές επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις πολιτικές αυτές που παρά τις αρχικές προθέσεις έχουν καταστροφικά αποτελέσματα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων αλλά και περιπτέρων», πρόσθεσε ο ίδιος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ....δεν θα αυξήσει τους φόρους στα τσιγάρα, παρά το γεγονός ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία!