​Νέα συνάντηση με τους Θεσμούς είχαν από τις 12:30 μέχρι τις 13:30 την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας κ.κ Τσακαλώτος και Σταθάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στο να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για τα funds (κοράκια) που θα διαχειρίζονται τα «κόκκινα δάνεια» από την αρχή του 2016. Ωστόσο, κυβέρνηση και τρόικα δεν έχουν δώσει ακόμη τα χέρια για το ποια δάνεια θα «πουληθούν» από τις τράπεζες στα funds.

Οι δανειστές επιμένουν ότι ακόμη και τα στεγαστικά δάνεια που έχουν "κοκκινίσει" θα πρέπει να πάνε στα ειδικά funds, ενώ η ελληνική πλευρά επιμένει στην άποψη πως τα funds θα πρέπει να αγοράσουν μόνο τα μεγάλα επιχειρηματικά και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και τα στεγαστικά να πάνε στην πρώτη αξιολόγηση Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και τότε να συμφωνηθεί πως θα γίνει η διαχείριση τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κ.κ Τσακαλώτος και Σταθάκης υποστηρίζουν πάντως ότι τα στεγαστικά δάνεια με ενυπόθηκη την 1η κατοικία πρέπει να εξαιρεθούν πλήρως από την παραπάνω διαδικασία με τα funds.

Στις συνομιλίες τρόικας-οικονομικού επιτελείου είναι και το Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, καθώς θα πρέπει να συμφωνηθεί το πλαίσιο λειτουργίας του.

Οι κ.κ Τσακαλώτος και Σταθάκης και οι Θεσμοί θα έχουν νέα συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής .