​Σήμερα η ώρα του πρωθυπουργού αν μη τι άλλο είχε ευφάνταστους διαλόγους, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και απέδειξε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η αντιπολίτευση είναι… σινεφίλ.

Απόδειξη, η βουλευτής της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη, η οποία κατά τη διάρκεια την ερώτησής της προς τον πρωθυπουργό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε:

«Οι φράσεις και οι ατάκες σας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Η αγαπημένη μου φράση δεν είναι δική σας. Ανήκει σε έναν φίλο σας τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος ένα βράδυ είπε περήφανα στην σύζυγό του: “Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες”. Δεν είχατε καταλάβει που οδηγούσατε το καράβι με την Ελλάδα κατευθείαν στο παγόβουνο με την ορχήστρα του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει».

«Φαντάζομαι αναφέρεστε στην μεγάλη κινηματογραφική ταινία “Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά”. Εγώ θα απαντήσω με μια άλλη ταινία “κοίτα ποιος μιλάει”», της απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Για να τελειώνουμε με μια υπονομευτική και λαϊκίστικη πλειοδοσία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κάποιοι κύκλοι προσδοκούσαν μια αποτυχία και συνέδεαν την ανακεφαλαιοποίηση με την πρώτη αξιολόγηση. Κάποιοι ήθελαν να ξαναφέρουν από το παράθυρο τα σενάρια του Grexit. Υπήρχαν και κάποιοι άλλοι κύκλοι που παραμόνευαν να οδηγηθεί η διαδικασία σε αποτυχία και να οδηγηθούν τράπεζες σε εκκαθάριση για να αποκτήσουν τον έλεγχο των τραπεζών», συνέχισε ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Το να θεωρείτε ότι οι τράπεζες χρειάστηκαν νέα κεφάλαια λόγω των κακών χειρισμών της κυβέρνησής μας όπως λέτε αγνοείτε την κακή κατάσταση των τραπεζών πριν αναλάβουμε, την οποία αν δεν υποκινούσαν, υποστήριζαν σίγουρα κάποια στελέχη σας που σήμερα διεκδικούν την αρχηγία του κόμματος. Είχαμε χάσει τον έλεγχο από τότε και η πιστωτική επέκταση ήταν αρνητική. Οι τράπεζες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στον βασικό τους ρόλο».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα την έκπληξή του για την… σπουδή της κας Μπακογιάννη να κάνει αυτή την ερώτηση και με αυτό τον τόνο να υιοθετεί αστήρικτα διάφορες θεωρίες συνωμο��ίας για ξεπούλημα σε αρπακτικά.

«Αντί των αρχικών εκτιμήσεων για 25 δισ. χρειαστήκαμε 5,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση. Το 66% της Πειραιώς σε ελληνικά χέρια και το 55% της Εθνικής σε ελληνικά χέρια. Κάποιοι συνέδεαν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την 1η αξιολόγηση. Κατανοούμε την πικρία τους για την επιτυχή ολοκλήρωση», σημείωσε.

Κατά την ομιλία του επιτέθηκε επίσης στη ΝΔ για τα χρέη της προς τις τράπεζες, λέγοντας ότι δε θα ξεχρεώσει ποτέ και θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Μάλιστα στη δευτερολογία της η κα Μπακογιάννη του είπε ότι δεν της απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις της, και τον κατηγόρησε για "οίηση" και "επίδειξη καισαρισμού", με τον Α. Τσίπρα να της επιτίθεται λέγοντας:

«Μου κάνει εντύπωση μια τόσο έμπειρη κοινοβουλευτικός όπως η κα Μπακογιάννη στην δευτερολογία να διαβάζει από κείμενο ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε. Προεξοφλούσε ότι δεν θα απαντήσω. Σας ανταποδίδω τα περί οίησης. Είναι καλό ένας άνθρωπος που δεν προέρχεται από τζάκι να γίνεται πρωθυπουργός στα 40. Εσείς που είστε από τζάκι πρέπει να παραδεχθείτε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα άλλαξαν».