​Στο ενδεχόμενο να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ακόμα και από τον πρώτο γύρο αναφέρθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος, Α. Τζιτζικώστας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Ναι είναι αρκετά πιθανό. Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα φθάσουμε στο 50+1 γιατί είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι όμως δεν αποκλείεται. Τις τελευταίες μέρες, εβδομάδες ίσως, διαμορφώνεται ένα κλίμα σε όλη την Ελλάδα, ένα κλίμα αλλαγής. Οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, μετά από 75 εξαντλητικές για όλους μας μέρες έχουν αντιληφθεί ότι εάν η ΝΔ σήμερα δεν γυρίσει σελίδα, δεν εμπιστευτεί ένα νέο πρόσωπο και μια νέα νοοτροπία δεν θα μπορέσει να ρίξει αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:

«Το είδαμε τον Σεπτέμβριο όπου στα χειρότερα του κ. Τσίπρα με κλειστές τράπεζες, με τον κίνδυνο να βγούμε από την Ευρώπη όχι μόνο δεν αυξήσαμε τις δυνάμεις μας δηλαδή δεν κερδίσαμε την εμπιστοσύνη επιπλέον πολιτών, χάσαμε 200.000 συμπολίτες μας που μας είχαν ψηφίσει τον Ιανουάριο. Άρα μικραίνουμε ως παράταξη από εκλογή σε εκλογή».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επανέλαβε ότι μπορεί αν εκλεγεί εκείνος πρόεδρος της ΝΔ να τοποθετήσει αντιπρόεδρο κάποιον από τους συνυποψηφίους του και τόνισε ότι θα είναι ανατροπή αν οι νεοδημοκράτες προσέλθουν μαζικά για να ψηφίσουν, στέλνοντας έτσι μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στις αλλαγές που θα κάνει στο κόμμα, ο κ. Τζιτζικώστας είπε:

«Με δυο συνδιασκέψεις το χρόνο όπως έχω πει, με το να συμμετέχουν με τοπικές ψηφοφορίες σε κάθε νομό για την ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών και όχι να ορίζονται κάθε φορά, με το να έχουμε ένα κόμμα εξορθολογισμένο οικονομικά, γιατί δεν μπορούμε να πείσουμε σήμερα την ελληνική κοινωνία ότι ερχόμαστε να συγυρίσουμε τα οικονομικά μιας χώρας όπως η Ελλάδα όταν δεν έχουμε συγυρίσει πρώτα το ίδιο μας το σπίτι. Επομένως πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές, αλλαγές όμως και σε πρόσωπα».

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι θα διαφυλάξει την ενότητα της ΝΔ ως κόρη οφθαλμού και προέβλεψε ότι οι εκλογές θα γίνουν πιο σύντομα από ότι πιστεύει η κυβέρνηση.