«Σφαγή» ανάμεσα σε ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αναφορά του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, με την οποία τοποθετείται μεν θετικά για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που επεκτείνει το Σύμφωνο Συμβίωσης και στα ομόφυλαζευγάρια, αλλά προσθέτει ότι η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του θα είναι μια ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ «να ρίξει προοδευτική στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων του και να αποπροσανατολίσει από τη γενική εικόνα της συνεργασίας του με την ακροδεξιά του Πάνου και των άλλων Καμμένων».

«Οι συνεχείς προσωπικές επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Προέδρου ��ων Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με χαρακτηρισμούς περί “ακροδεξιών” συνιστούν κυριολεκτικά επιτομή της αθλιότητας», απάντησε με δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη υποστήριξε επίσης μεταξύ άλλων, ότι «επειδή στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως από τα συνεχή στραπάτσα που έχουν υποστεί από τους Έλληνες ψηφοφόρους ξεχνούν πάρα πολύ εύκολα, ενώ περισσεύει το θράσος, θα τους θυμίζουμε μόνιμα πως το δικό τους κόμμα συνεργαζόταν και συναγελαζόταν με την ακροδεξιά και ακροδεξιούς, τύπου Βορίδη, Αδωνι, Πλεύρη και λοιπών “μπουμπουκιών” ή “μπουμπούκων”».

Σύμφωνα ακόμα με την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να βρίσκετ��ι δυστυχώς κάτω από τη βαριά σκιά του Βενιζέλου».

Για την ουσία πάντως της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, η κ. Χρυσοβελώνη επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί και ανέφερε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό και λεπτό ζήτημα για το οποίο οι ΑΝΕΛ θα τοποθετηθούν στη Βουλή.

​​​