​Τη σύσταση στη Βουλή επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα αποτιμήσει τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στις τράπεζες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στην εκκρεμότητα με τη νόμιμη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Αρχών, όπως είναι το ΕΣΡ και το ΑΣΕΠ, ο κ. Βούτσης είπε ότι έως τις 20 Δεκεμβρίου που θ�� διεξαχθούν οι εκλογές στη Ν.Δ. «θα έχουμε άτυπες συζητήσεις σε επίπεδο μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Αμέσως μετά θα έρθει πρόταση σε ειδική συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων». «Ελπίζουμε ότι η εκλογή στη ΝΔ να διευκολύνει για να βρεθεί συναινετική λύση», είπε ο κ.Βούτσης, διευκρινίζοντας πάντως πως αν δεν υπάρξει συναίνεση, «θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση».

Ο κ.Βούτσης ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα αλλάξει ούτε η διάταξη για την πλειοψηφία των 4/5 που χρειάζεται ώστε να ληφθεί απόφαση για τα μέλη του ΕΣΡ και του ΑΣΕΠ, αλλά ούτε και η σύνθεση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ο ίδιος τόνισε ότι «είναι ανοικτό» και εξαρτάται από την βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας το ενδεχόμενο να συνεχίσει το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια.

Αναφερόμενος στον έλεγχο της συμφωνίας συμβιβασμού με την Siemens, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεχίσει την έρευνά της, ενώ επεσήμανε ότι στην πρόσφατη συνάντησή τους ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Στουρνάρας «επαναβεβαίωσε την διάθεσή του» να προσέλθει να καταθέσει στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή της Βουλής για την Διεκδίκη��η των Γερμανικών Οφειλών. Πρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ��αι αντιπρόεδρος ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας.