Έκτακτη συνάντηση με τους Θεσμούς είχε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αν και το ξενοδοχείο ήταν απίστευτα στολισμένο, η κουβέντα δεν ήταν για Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, αλλά για το "καυτό" θέμα του ασφαλιστικού.

Ο κ.Κατρούγκαλος, αν και δεν είπε πολλά λόγια στους δημοσ��ογράφους, τους διαβεβαίωσε ότι «η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα είναι δίκαιη» και πως «η κυβέρνηση θα προστατέψει τις συντάξεις».

Σε ερώτημα σχετικά με το θέμα της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών ως ένα ισοδύναμο για να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στις κύριες συντάξεις, ο υπουργός είπε πως οι Θεσμοί άκουσαν αυτήν την πρόταση της κυβέρνησης χωρίς να την απορρίψουν.

Bαθύ μαχαίρι προβλέπει ο προϋπολογισμός .....

Την ώρα που ο υπουργός δεσμεύεται για προστασία των συντάξεων ο προϋπολογισμός που έχει συντάξει η κυβέρνηση προβλέπει: Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις κατά 400 εκατ. ευρώ, αύξηση των εισφορών που πληρώνουν ασφαλισμένοι του ΟΓΑ κατ�� 102 εκατ ευρώ, μείωση του ΕΚΑΣ κατά 223 εκατ. ευρώ και μείωση κατά 100 εκατ ευρώ στα μερίσματα των συνταξιούχων του δημοσίου.

Μειωμένη κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2015 θα είναι η κρατική επιχορήγηση του ΙΚΑ το 2016 με βάση την απόφαση που υπέγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε εφαρμογή των προβλέψεων του προϋπολογισμού.

Το νομοσχέδιο θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR