​Στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για τη χθεσινή επιχείρηση στην Ειδομένη και το μέλλον των μεταναστών που απεγκλωβίστηκαν από εκεί.

«Απεγκλωβίστηκε ο κόσμος από την Ειδομένη. Αυτό έγινε με μία ιδιαίτερα επιτυχή και μη βίαιη επέμβαση της Αστυνομίας, και για αυτό καθυστέρησε λίγο ο απεγκλωβισμός τους», είπε ο κ. Μουζάλας και συνέχισε:

«Αυτοί οι άνθρωποι επαναποκτούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν. Έρχονται σε αυτές τις δομές που χρησιμοποιούμε και τους δίνεται η δυνατότητα να ασκήσουν τα δικαιώματά τους. Αν και είμαστε σε βαθιά οικονομική κρίση, προσπαθούμ�� να μην κοιμούνται κάτω, να κάνουν μπάνιο και να έχουν τουαλέτες και φαγητό. Οι δομές αυτές που χρησιμοποιούμε δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά η εναλλακτική ήταν να κοιμούνται στα χωράφια. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι επιτυχής και συνεχίζεται, καθώς επιδιώκουμε να ισορροπούμε μεταξύ ασφάλειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τέλος ο υπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει του εθελοντές και τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, όπως επίσης του ανθρώπους του υπουργείου και την αστυνομία.