​Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 97 ετών από την ίδρυση του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει τη νέα σφαγή στο κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα, με σαρωτικές ανατροπές, άγριο τσεκούρι στις συντάξεις και αντικατάστασή τους από ένα επίδομα πτωχοκομείου που την ονομάζει εθνική σύνταξη, συμπίεση των παροχών στο ελάχιστο μέσω της ενοποίησης των ταμείων και της προς τα κάτω εξίσωσης» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την άποψη του πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, γιατί ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής»,είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ.Κουτσούμπας αναγνώρισε ότι δυσκολεύεται να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της, γιατί στο εσωτερικό της υπάρχει μία διαπάλη για το ιδεολογικό – πολιτικό της στίγμα.

Για το ΠΑΣΟΚ, ο γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι προσπαθεί να καλύψει τον λεγόμενο κεντροαριστερό χώρο, ενώ σχετικά με το Ποτάμι ανέφερε ότι «κινείται χωρίς πυξίδα, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».