​Το παρασκήνιο πίσω από την επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών στην Ειδομένη αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή.

Όπως είπε η κα Μακρή, «ενώ στην κυβέρνηση γνώριζαν ότι αυτή η κατάσταση στην Ειδομένη δεν μπορούσε να συνεχιστεί, άφησαν τους παράνομους μετανάστες είκοσι μέρες στην περιοχή, με μια τεράστια οικονομική ζημιά, καθώς έκλεισαν οι γραμμές του τρένου και όλα τα δρομολόγια έπρεπε να γίνονται από αλλού».

Μάλιστα όπως είπε η γνωστή δημοσιογράφος ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μέχρι πριν λίγες ώρες δεν ήξερε που να "μεταφέρει" τους μετανάστες!

«Γυρνώντας από την Ειδομένη, σήμερα το μεσημέρι, ο κύριος Μουζάλας τηλεφώνησε από το ελικόπτερο στον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκη και του είπε “Διονύση, πρέπει κάπου να τους (σσ τους μετανάστες) πάω, να τους φέρω στο Ταε κβο Ντο;”. Ο κύριος Χατζηδάκης του είπε “βεβαίως, έχω άλλους 700 μετανάστες στο Ταε κβο Ντο, αλλά φέρτους, γιατί είναι ανθρώπινες ζωές, που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι; θα γυρνάνε γύρω γύρω στην Αθήνα;”» αποκάλυψε στην συνέχεια η κα Μακρή, τονίζοντας ωστόσο ότι «η κυβέρνηση έχει ειδοποιηθεί πως σε λίγες μέρες θα διοργανωθεί στο Ταε κβο Ντο το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κικ μπόξινγκ ... Άρα αρχές της επόμενης εβδομάδας πρέπει να αδειάσει το γήπεδο».

2027813.jpg
Δ.Χατζηδάκης

Σύμφωνα με την κα Μακρή στην κυβέρνηση δεν ξέρουν που θα μεταφέρουν τους μετανάστες, ωστόσο όπως τόνισε, «οι λύσεις δεν πέφτουν από τον ουρανό, οι λύσεις σχεδιάζονται».

BINTEO STAR