Την δέσμευση ότι οι υπάλληλοι μονάδων εσωτερικού ελέγχου στα υπουργεία θα έχουν πολιτική κάλυψη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για Θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε ειδική σύσκεψη που έγινε, σημειώνοντας ότι αυτοί (σσ οι υπάλληλοι) αποτελούν βασικούς σύμμαχους και συνεργάτες στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στην σύσκεψη οι εκπρόσωποι των μονάδων εσωτερικών ελέγχου των υπουργείων έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και τα οποία αφορούν διοικητικά και νομικά θέματα, καθώς και την παρατηρούμενη έλλειψη προσωπικού. Τέθηκε επίσης θέμα άρσης των επικαλύψεων όσον αφορά τις αρμοδιότητες μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο κ.Παπαγγελόπουλος δεσμεύτηκε επίσης για την άμεση ανάληψη σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, προς επίλυση των όποιων προβλημάτων, ενώ έδωσε και σαφείς οδηγίες, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων και να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός με στόχο την αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς.