​Στην άρση της βουλευτικής ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου για το αδίκημα της παρακίνησης σε βία κατά δημοσιογράφων το 2011 προχώρησε με ευρεία πλειοψηφία 195 βουλευτών η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία με χρήση κάλπης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε δημόσια ομιλία του είχε χρησιμοποιήσει φράσεις όπως «θα σας σπάσουμε τα κεφάλια», «είμαστε πιο ακραίοι από όσο νομίζετε» κι ότι δημοσιογράφοι πρέπει να γίνουν «σαπούνια».

Από την ψηφοφορία απουσίαζε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Τέσσερις βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ένας της Νέας Δημοκρατίας και ένας υπουργός ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου. Πιο συγκεκριμένα, κατά της άρσης ασυλίας ψήφισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναδάκης, οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς, Δημήτρης Καβαδέλλας, Μάριος Γεωργιάδης και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος. «Παρών» ψήφισαν» ο Χρήστος Κέλλας της ΝΔ και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι την άρση της ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε εισηγηθεί στην Ολομέλεια η αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

Αντίθετα, η ολομέλεια αποφάσισε να μην άρει την βουλευτική του ασυλία του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου για υπόθεση που αφορούσε πολεοδομικές παραβάσεις (παράτυπη ράμπα και σκαλωσιές) στα γραφεία του κόμματος επί της Λεωφόρου Συγγρού.Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Πάνου Καμμένου ψήφισαν 21 βουλευτές, κατά ψήφισαν 157 και «παρών» δήλωσαν 25.

pk.jpg
BINTEO STAR