​Με τον σταθμό του Μονάχου, όπου τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 πήγαιναν όσοι Έλληνες μετανάστευαν στη Γερμανία, παρομοίασε την πλατεία Βικτωρίας ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, χαρακτηρίζοντάς την «ελεύθερο χώρο και τόπο συγκέντρωσης».

«Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους μετανάστες να πηγαίνουν στην πλατεία, γιατί κάθε άνθρωπος που κυκλοφορεί ελεύθερα μπορεί να κυκλοφορεί εκεί. Εκεί αποφασίζουν για τα ταξίδια τους. Από τότε που απομακρύναμε τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας δεν υπάρχουν άλλοι που να έχουν κατασκηνώσει εκεί. Στην πλατεία πηγαίνουν γιατί εκεί είναι τράπεζες και κάνουν ανάληψη χρημάτων», είπε ο κ. Μουζάλας στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τη σημερινή επιχείρηση στην Ειδομένη, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή».

«Πριν από έξι μέρες δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοια επιχείρηση γιατί υπήρχαν στην περιοχή 3.000 πρόσφυγες. Σήμερα ήταν η κατάλληλη μέρα και επιχείρηση μέχρι στιγμής δεν έχει προβλήματα», τόνισε, διαβεβαιώνοντας ότι οι μετανάστες δεν θα ξανακατασκηνώσουν στην πλατεία Βικτωρίας.

«Δεν θα ξανασυγκεντρωθούν στην πλατεία Βικτωρίας, θα τους κρατήσουμε μακριά από αυτό το σημείο», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι μπορεί να γίνει διαχείριση των προσφύγων με τις σημερινές ροές μεταναστών και προσφύγων, προειδοποίησε όμως ότι αυτό δεν θα είναι εφικτό αν βομβαρδιστεί η Δαμασκός.

Όσο για το πού θα πάνε οι μετανάστες που έρχονται από την Ειδομένη, ο κ. Μουζάλας απάντησε:

«Τους μετανάστες θα τους εγκαταστήσουμε σε χώρους όπου μπορούμε να τους προσφέρουμε τα στοιχειώδη, γιατί δεν έχουμε πολλές οικονομικές δυνατότητες».