Ο τρόπος που η κυβέρνηση αποφάσισε να επιλέξει διευθυντές τόσο στο χώρο της υγείας όσο και στο χώρο της εκπαίδευσης χαρακτηρίζεται ως απολυτή αναβίωση του κομματικού κράτους τόσο από τους δανειστές όσο και από την αντιπολίτευση.Τις διαδικασίες καταγγέλλουν και οι διευθυντές που καρατομήθηκαν.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αποφάσισε ξαφνικά οι διευθυντές περιφερειακής εκπαίδευσης να επιλέγονται και μέσω προσωπικής συνέντευξης .

Για να αλλάξει η διαδικασία ο κ. Φίλης έφερε τροπολογία εν άγνοια των θεσμών .Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο ενοχλήθηκε σφόδρα και με επιστολή του απείλησε με διακοπή της χρηματοδότησης.Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα υπογράφοντας το μνημόνιο 3 υποσχέθηκε αποκομματικοποίηση του κράτους .

«Θέλουν επιστροφή στο χειρότερο κομματικό κράτος. Είναι ικανοί ακόμα και κλήρωση να κάνουν και να βάλουν τους δικούς τους» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τασούλας, ενώ ο Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι δήλωσε«Φαίνεται μας πήραν χαμπάρι οι θεσμοί αφού η επιλογή διευθυντών με πλειοψηφία διορισμένους από ΣΥΡΙΖΑ αποπολιτικοποιεί τη διαδικασία και γι’ αυτό έβαλαν το μπλόκο. O εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς που ρωτήθηκε για την επιστολή του Κοστέλο προς τον Υπουργό Παιδείας απάντησε: «Δεν σχολιάζουμε διαρροές».

Ο Υπουργός Παιδείας με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι νομοθετεί με σεβασμό στη συνταγματική τάξη και τις υποχρεώσεις της χώρας.

Την ιδία ώρα αντιδράσεις έχουν προκληθεί και από τους διοικητές των νοσοκομείων για τον προφορικό τρόπο αξιολόγησης τους.

Αίσθηση προκαλεί πως... πάρα τη θετική εισήγηση της επιτροπής για κάποιους διοικητές η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να τους παύσει γιατί ,όπως αναφέρει , δεν διασφάλιζαν εργασιακή ειρήνη και δεν διαχειρίστηκαν σωστά περιπτώσεις κρίσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή το κριτήριο για έναν διοικητή νοσοκομε��ου δεν είναι οι ικανότητες αλλά το αν είναι αρεστός στους συνδικαλιστές. Ο διοικητής του Ελπίς μάλιστα πληροφορήθηκε στο Λος Άντζελας ότι ξηλώθηκε! Ο κ. Γιάνναρος βρίσκονταν εκεί για φέρει δωρεές ομογενών για το νοσοκομείο…

Διοικητές που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους αναφέρουν πως ρωτήθηκαν και για αστεία πράγματα, όπως την... ηλικία τους!

Αυτοί που παύονται από τα καθήκοντα τους είναι 59, ενώ αυτοί που θα παραμείνουν από την μέχρι τώρα αξιολόγηση είναι μονό 12. Ο διοικητής του Ευαγγελισμού Α. Γρηγορόπουλος έγραψε στο facebook: «Τεράστια τιμή να έχεις αξιολογηθεί θετικά από δύο διαφορετικές κυβερνήσεις».

​​​​​​