«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η παρουσία σας στην Ελλάδα, η επίσκεψή σας εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες που έχουν σχέση στενής συνεργασίας και φιλίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Αιγύπτου είχε γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ αποθεώθηκε από συμπατριώτες του που ζουν στην Ελλάδα​ κατά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε κατά τη συνάντηση ότι οι δύο λαοί και οι δύο αρχαιότεροι πολιτισμοί έχουν μια μακρά παράδοση και εξέφρασε την ελπίδα η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών να παίξει ρόλο καταλύτη στην περιοχή.

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να συναντηθούμε», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αιγύπτου, ο οποίος ανέφερε ότι από τότε που ξεκίνησε η αρχαία ιστορία και ο πολιτισμός, οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις ήταν πάντα ισχυρές.

Ανέφερε επίσης ότι οι θέσεις της Ελλάδας ήταν πάντα θετικές απέναντι στη χώρα του, κατανοώντας την πραγματικότητα που υπήρχε στην Αίγυπτο.

​​