​Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Α. Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη».

«Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση – μία κυβέρνηση που έχει αποδείξει την ανικανότητα της αλλά και τις ιδεοληψίες, τις οποίες έχει στην εφαρμογή των πολιτικών- οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στο γκρεμό», είπε και σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2016 σημείωσε ότι «αποτυπώνει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι κατά 95% μέτρα λιτότητας».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι αν εκλεγεί εκείνος πρόεδρος, την επόμενη μέρα το κόμμα του θα πρέπει να εφαρμόσει στην πράξη την ιδεολογία του.

«Η ΝΔ αυτό που πρέπει να κάνει την επόμενη μέρα είναι να εφαρμόσει την ιδεολογία της στην πράξη (…) Πολλές φορές στο παρελθόν παρεκκλίναμε απ’ την ιδεολογία μας, κι αυτό μας το χρέωσαν οι πολίτες, μας γύρισαν την πλάτη σε εκλογικές διαδικασίες του παρελθόντος», είπε και πρόσθεσε:

«Είμαι αποφασισμένος μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού και εφόσον έχω πάρει την εντολή των νεοδημοκρατών και των φίλων αυτής της παράταξης να ηγηθώ της ΝΔ, να προχωρήσω άμεσα σε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, για όλους τους τομείς, όχι μόνο για την οικονομία, το οποίο θα παρουσιάσουμε σε ένα συνέδριο αναγέννησης της παράταξης που θα κάνουμε σε 3 με 4 μήνες μετά τις εκλογές αρχηγού».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις εργασίες του Κοινοβουλίου και να ασκεί αντιπολίτευση, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε:

«Θα επιχειρήσω και θα πετύχω αυτό το θέμα να το αναδείξω σε στρατηγικό πλεονέκτημα της ΝΔ. Η ΝΔ δεν έχασε ποτέ τις μάχες τις κοινοβουλευτικές ούτε σήμερα τις χάνει (…) Κερδίζουμε τις μάχες στη Βουλή και χάνουμε στην κοινωνία. Αυτό που θα κάνω για το θέμα το πρακτικό αν θέλετε, είναι ότι θα ορίσω έναν αντιπρόεδρο, από τους αντιπροέδρους που προβλέπει το καταστατικό ότι μπορεί να ορίσει ο εκάστοτε πρόεδρος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρου��ίας της ΝΔ. Και πιστέψτε με θα επιλέξω τον καλύτερο. Για τις θέσεις των αντιπροέδρων θα σκεφτώ πολύ σοβαρά και για λόγους ενότητας να αποταθώ πρώτα σε κάποιους εκ των σημερινών μου συνυποψηφίων. Η ΝΔ από αυτή τη διαδικασία θα βγει ενισχυμένη και ενωμένη».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε και στον Β. Λεβέντη, ο οποίος στην εκπομπή «Στον Ενικό» στο Star, τον χαρακτήρισε «φιλοβασιλικό».

«Πιστεύω στο πολίτευμά μας και μάλιστα όχι μόνο στην Προεδρευόμενη Δημοκρατία, όπως λειτουργεί σήμερα, αλλά θέλω να πάω κι ένα βήμα παραπέρα. Θεωρώ ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας στα εθνικά θέματα, στην εξωτερική πολιτική, και να προχωρήσουμε επιτέλους στην άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους Έλληνες πολίτες».

Τέλος ερωτηθείς αν θα μείνει στη ΝΔ στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος, ο κ. Τζιτζικώστας είπε:

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών θα είμαι δίπλα στον οποιοδήποτε αναδείξει ως πρόεδρο –εφόσον δεν είμαι εγώ- η βάση της ΝΔ, και το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι τρεις. Και οι τέσσερις εγγυόμαστε την ενότητα της παράταξης, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».