​Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ότι θα υπάρξει αναδρομική αύξηση φόρων για το 2015, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Αναδρομική αύξηση δεν υπάρχει ούτε στον σχεδιασμό, ούτε οπουδήποτε αλλού στο μυαλό μας. Είναι ψέματα», είπε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε:

«Αυτά που λένε ότι αυξάνουμε τους φόρους για τα φετινά εισοδήματα, βάζουμε αναδρομικούς φόρους, έρχονται νέοι φόροι και μια σειρά από αναδημοσιεύσεις τέτοιες που καταλαβαίνω πολιτικά γιατί γίνονται, αλλά είναι ψέματα. Το τι πρόκειται να κάνουμε σε θέματα φορολογίας είναι αποτυπωμένο στο “πενηνταράκι” που λέγαμε στο χωριό, στο 4336, την περίφημη συμφωνία. Δεν έχουμε στα μανίκια κρυφούς άσους να βγάλουμε και όπως είπα με σαφήνεια το Σάββατο, για το 2015 θα έχουμε πολύ μικρές αλλαγές στη φορολογική μας δήλωση, που έρχονται τις επόμενες μέρες στη Βουλή».

Ερωτηθείς αν στα εισοδήματα του 2015 θα ανέβουν οι συντελεστές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Δεν σχεδιάζει καμία υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών, αυτήν τη στιγμή, κάτι τέτοιο, αυτό που σχεδιάζουμε είναι μικρές αλλαγές στα θέματα των φορολογικών δηλώσεων, γιατί πρέπει να κλείσουν αυτές οι αλλαγές αμέσως και να προετοιμαστούν οι φορολογικές δηλώσεις νωρίς».

Κατέληξε μάλιστα τονίζοντας ότι «αναδρομική αύξηση δεν υπάρχει ούτε στον σχεδιασμό, ούτε οπουδήποτε αλλού στο μυαλό μας. Ευτυχώς, η χώρα στα θέματα τα φορολογικά έχει οδικό χάρτη. Υπάρχει η συμφωνία 4336 που μπορεί ο καθένας να έχει την πολιτική του συμφωνία - διαφωνία, αλλά περιγράφει με σαφήνεια τι είναι να γίνει και μάλιστα χρονικά πότε θα γίνει. Δεν υπάρχει έξω από τη συμφωνία ούτε ένας πόντος δ��αφορετικό μέτρο».