​Τι κι αν τόσο η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, όσο και ο εκπρόσωπος της Α. Μέρκελ διέψευσαν το κυριακάτικο δημοσίευμα της Welt που παρουσίαζε έκθεση, η οποία χαρακτήριζε την Ελλάδα «ακυβέρνητο καράβι»; Η γερμανική εφημερίδα επιμένει πως ο Α. Τσίπρας αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες να περάσει τα μέτρα της συμφωνίας του Αυγούστου και μάλιστα δηλώνει έκπληξη από την σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της το Μαξίμου.

«Μετά το καυτό καλοκαίρι είχε επέλθει για πολλούς μήνες ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων δανειστών. (…) Προφανώς αυτό όμως αλλάζει τώρα», σημειώνει σήμερα �� εφημερίδα, παραπέμποντας στην κυριακάτικη έκδοσή της και το άρθρο της, όπου η Ελλάδα χαρακτηρίζεται «ακυβέρνητο καράβι» .

«Ακόμη χειρότερα: σύμφωνα με πληροφορίες της Welt η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα φέρεται να χαρακτήρισε τη χώρα, σε τρισέλιδη αναφορά, ακυβέρνητη. Για την ελληνική κυβέρνηση η απόλυτη θρασύτητα», συνεχίζει η εφημερίδα και σχολιάζοντας την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης τονίζει:

«Τόσο επιθετικοί τόνοι είχαν μήνες να ακουστούν. Γι΄ αυτό και προκαλεί έκπληξη το ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τέτοια σφοδρότητα σε ένα δημοσίευμα. Αυτό καταδεικνύει πρωτίστως τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ενόψει της επικείμενης ψήφισης των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για τεράστιες αντιστάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιμένει μάλιστα ότι εκτός Ελλάδας επικρατεί δυσπιστία για το γεγονός ότι δεν προχωρούν πολύ γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις.

«Όσον αφορά δε τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, εκτιμάται ότι η χώρα έχει αποτύχει παταγωδώς. Γερμανία και Γαλλία σκέφτονται μάλιστα να αποστείλουν αναγκαστικά τους συνοριοφύλακες ��ης Frontex στην Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα.

Όσο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η Welt επικαλείται πληροφορίες ότι η αξιολόγηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις αρχ��ς του επόμενου καλοκαιριού, σχολιάζοντας με δεικτικό τρόπο ότι οι Έλληνες δεν βιάζονται.

«Ο λόγος: καταρχήν δεν χρειάζονται χρήματα. Και ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησής του και πρόωρες εκλογές».

Το δημοσίευμα κάνει τέλος ειδική αναφορά και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η πρεσβεία δεν διέψευσε ούτε την ύπαρξη αναφοράς, ούτε τα σχετικά περιεχόμενα, αλλά προσπάθησε να αποσυμφορήσει το τεταμένο κλίμα.