​Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο πρόεδρος της ��ραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά από τη συνάντηση αυτή, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις του Αιγύπτιου Προέδρου και του Α. Τσίπρα.

Αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν Διευρυμένες Τριμερείς Διαβουλεύσεις μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, του Α. Τσίπρα, του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και του Νίκου Αναστασιάδη.

Μάλιστα πριν από την τριμερή θα έχουν προηγηθεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Αλ Σίσι με τον κ. Αναστασιάδη, του κ. Αναστασιάδη με τον Α. Τσίπρα και του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος σήμερα θα επισκεφθεί το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος.

Τέλος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Αλ Σίσι θα συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο και την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση.