Καυτά θέματα περιλαμβάνονται στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών, που καταφθάνουν αύριο στην Αθήνα για να οριστικοποιηθούν τα νέα προαπαιτούμενα, με την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει στην σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου να προωθήσει προς ψήφιση το «β΄ πακέτο» στη Βουλή μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. ​

Η συζήτηση με τους εταίρους για τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνει:
-Το νέο πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια. Οι θεσμοί θέλουν την παραχώρηση και των στεγαστικών δανείων σε εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, τα λεγόμενα κοράκια, εκτός από τα επιχειρηματικά που ήδη συζητάται η πώληση στα ξένα funds.

-Τη συμφωνία ενός ξεκάθαρου χρονοδιαγράμματος για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας δικτύου ηλεκτρική ενέργειας, του ΑΔΜΗΕ, με δυο υπουργούς της κυβέρνησης, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Γιώργο Σταθάκη να αντιδρούν.

Καυτό και το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, με την κυβέρνηση να επιθυμεί την παροχή αυξήσεων με βάση την αξιολόγηση των υπαλλήλων και τους θεσμούς να ξεκαθαρίζουν ότι η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου δεν πρέπει να αυξηθεί.

Η τρόικα θέλει όλα τα νέα προαπαιτούμενα να έχουν περάσει από τη Βουλή με νέο πολυνομοσχέδιο έως τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ τα φλέγοντα ζητήματα του ασφαλιστικού και των αυξήσεων στη φορολογία των αγροτών έχουν μεταφερθεί σε συμφωνία με τους δανειστές στο πακέτο της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου, τον Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει πριν τις γιορτές να φέρει στη Βουλή το νέο πακέτο ενίσχυσης των ασθενέστερων πολιτών.