Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου επιδιώκει η κυβέρνηση να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βοιυλή το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα μέτρα προκειμένου να ξεκλειδώσει η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, όπως αποφασίσθηκε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του κυβερνητικού έργου, κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με υπουργούς της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει επίσης μέσα στον Ιανουάριο στην ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Για το ίδιο ζήτημα η πρόθεσή της είναι να διεξαχθεί διεξοδικός διάλογος προκειμένου να υπάρξει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, δίκαιη και κυρίως βιώσιμη γι�� τις επόμενες γενιές αλλά και να αποφευχθεί η οποιαδήποτε μείωση της βασικής σύνταξης.

Στο επίκεντρο στη σύσκεψη βρέθηκε και η «έντονη διαπραγμάτευση» που αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών, ενόψει της νέας άφιξής τους στην Αθήνα

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ, για το οποίο εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Υπήρξε αναφορά επίσης στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα για τη νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ και του ΑΣΕΠ, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αν δεν συμβάλλουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, «δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα», όπως αναφέρθηκε κατά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

​​