Το θέμα της αγοράς των 10 μεταχειρισμένων Σινούκ φέρνει στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ζητά να πληροφορηθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εάν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η δαπάνη των 120 εκ. δολαρίων.

Ο κ. Λοβέρδος κριτικάρει τον κ. Καμμένο λέγοντας ότι ο ίδιος το Σάββατο στη Βουλή είπε πως τα 10 ελικόπτερα δόθηκαν δωρεάν και πως τα 120 εκ. δολάρια είναι το κόστος επισκευής, ενώ από δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος προκύπτει πως αγοράστηκαν αντί του εν λόγω τιμήματος.

«Αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η δαπάνη 120 εκατομμυρίων δολαρίων για τα συγκεκριμένα μεταχειρισμένα και πολυχρησιμοποιημένα ελικόπτερα όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα, όταν συνάδελφοι σας στην Κυβέρνηση αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια προκειμένου να ανταποκριθούν σε καθημερινές και κοινωνικά αδυσώπητες ανάγκες;» ρωτά –μεταξύ άλλων- ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στον κ. Καμμένο για αιφνιδιασμό της Βουλής για το θέμα, ρωτώντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύετε ότι η ενημέρωση της Βουλης μειώνει την εκτελεστική σας αρμοδιότητα;».

Τέλος… τρολάρει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ρωτώντας τον εάν το γνωρίζουν και τι γνώμη έχουν επ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, «που ουδέποτε στήριξαν τις επιλογές του υπουργείου Άμυνας για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμενων».