«Μικρό κόμμα» χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία με τη σημερινή της μορφή ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στον Σκάι.

«Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, όχι μικρό όπως κατάντησε τα τελευταία χρόνια, και πρέπει να απλώνεται από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι το Κέντρο. Έχουμε αποκλειστεί από τους πολίτες, πρέπει να συνδιαμορφώσουμε με την κοινωνία σχέδιο εξόδου από την κρίση. Θέλουμε να διαμορφώσουμε πολιτικές θέσεις» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν καλύτερα για τη ΝΔ εάν εκλεγεί πρόεδρος και δη από τον πρώτο γύρο «καθώς οι εξελίξεις τρέχουν».

Ο κ. Τζιτζικώστας εκτίμησε ότι ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές της ΝΔ ώστε να αλλάξει ριζικά το κόμμα ενώ υποσχέθηκε ότι θα οδηγήσει τη ΝΔ σε συνέδριο αναζήτησης της Κεντροδεξιάς, «όπου εκεί θα τα συζητήσουμε όλα, και θεσμοθέτηση τάσεων και διετία θητεία προέδρου».

Όπως εξήγησε, ως πρόεδρος της ΝΔ θα ορίσει 2 αντιπροέδρους, ένας εκ των οποίων θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίθεση σε Τσίπρα

«Η πρόσκληση συναίνεσης του Τσίπρα για το ασφαλιστικό ήταν προσχηματική» είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό.

«Είναι συναίνεση να καλείς τους πολιτικούς αρχηγούς και την επόμενη να τους αποκαλείς σκυλιά; Έτσι την αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ά��κησε κριτική για το θέμα με τους «εγκλωβισμένους» μετανάστες στην Ειδομένη αλλά και για τις μειώσεις στις συντάξεις και πρόσθεσε: «Πρέπει να στρέψουμε την οικονομία στην παραγωγή. Η ανάπτυξη χρειάζεται αλλά ποιος θα επενδύσει;».

Τέλος, όσον αφορά το προσφυγικό κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, ότι ότνα ανέλαβε την εξουσία εφάρμοσε πολιτική ανοικτών θυρών: «Είμαστε στο χείλος του γκρεμού με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα. Έπρεπε να εμπλέξει γρήγορα τους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ και να αξιώσει από την Τουρκία τη δημιουργία hot spots στην Τουρκία».