​Πόλεμος ανακοινώσεων φαίνεται να έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το Βερολίνο, καθώς μετά το χθεσινό δημοσίευμα της Welt και την απάντηση του Μαξίμου, τη Δευτέρα εξέδωσε ανακοίνωση και η γερμανική πρεσβεία, με την οποία δεν διαψεύδεται η έκθεση που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας

«Αναφορικά με πρόσφατα γερμανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Α��ήνα αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα πλαγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία.

Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές».

Η απάντηση της κυβέρνησης στην γερμανική πρεσβεία

Μετά την ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας, πηγές του Μαξίμου σημείωναν ότι πρόκειται ουσιαστικά για διάψευση του δημοσιεύματος της Welt, καθώς, όπως υπογράμμιζαν γίνεται αναφορά σε "υποθετική εσωτερική αλληλογραφία".

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν και την αναφορά που γίνεται στην ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στην στήριξη που παρείχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Β. Στάινμαϊερ στην κυβέρνηση κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, αλλά και της γερμανικής κυβέρνησης, προς την ελληνική σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, όπως είναι η υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος και το προσφυγικό.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως τα δημοσιεύματα αυτά συσχετίζονται με τη στάση των ελληνικών κομμάτων που τάσσονται υπέρ οικουμενικών κυβερνήσεων ή κυβερνήσεων συνεργασίας.

Συμπλήρωναν ακόμα ότι οι οικουμενικές λύσεις φαλκιδεύουν την ψήφο του λαού, ενώ προειδοποιούσαν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Χρυσή Αυγή θα γινόταν αξιωματική αντιπολίτευση.

«Οι εταίροι και οι δανειστές προφανώς έχουν πρόβλημα πολιτικό με την κυβέρνηση και όχι με τη συμφωνία και την υλοποίησή της», κατέληγαν.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονιζόταν ότι:

«Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit.

Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη. Περαστικά…».