​Την αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, η οποία επικαλούμενη αναφορά από την Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα θυμίζει ακυβέρνητο πλοίο. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του έχουν καταστροφικό αποτέλεσμα στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Η πρώτη αξιολόγηση δεν αποκλείεται να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού».

Κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι «για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit».

Πηγές του Μαξίμου διαμηνύουν ότι όσοι δεν επιθυμούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα πρέπει να «χωνέψουν» πως αυτά τα δύο κόμματα έχουν την εξουσία μετά από επιλογή των Ελλήνων.

«Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, εί��ε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη» τονίζουν.